Марію Колеснікову затримали 7 вересня / Фото REUTERS

Заарештована білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова, яка утримується в СІЗО Жодіно, написала листа рідним.

Про це повідомила сестра Колеснікової Тетяна Хомич у Facebook 24 вересня.

За її словами, лист, який вона оформила біло-червоно-білими сердечками і білою стрічкою в конверті, йшов з СІЗО Жодіно в Мінськ півтора тижня.

Відео дня
фото з Facebook

"Зі мною все в порядку, умови терпимі і нові подруги чудові. Ми займаємося фітнесом на вулиці під час прогулянки і багато їмо. Дуже сумую за тобою і Танею. Я дуже сподіваюся, що з нею і командою все в порядку. Обіймаю міцно їх усіх", - сказано в пості.

Також Колеснікова попросила білорусів не здаватися.

"Ці всі, хто мене викрадали, неймовірно слабкі і в істериці. Вони навіть не вміють робити свою роботу добре. У них скрізь бардак і хаос. І це не жарт", - підкреслила опозиціонерка.

фото з Facebook

Читайте такожСуд у Мінську відхилив скаргу на затримання білоруської опозиціонерки Колеснікової

Репресії щодо опозиції у Білорусі

  • Трьох членів Координаційної ради опозиції - Колесникову, Івана Кравцова та Антона Родненкова - 7 вересня було захоплено невідомими у Мінську, їх місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня на прес-конференції в Києві Кравцов і Родненков розповіли, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесниковою, однак, коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колесникова відмовилася його перетинати.
  • 9 вересня батько Колесникової заявив, що її заарештували і помістили в СІЗО.
  • У Білорусі з 9 серпня, після президентських виборів, тривають масові протести і страйки з вимогою проведення нових, чесних виборів, а також відставки президента Олександра Лукашенка.
  • За даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Тіхановська, 11 серпня виїхала до Литви, ініціювала створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади. До неї увійшли політики, журналісти, бізнесмени та діячі культури. У президії ради - Світлана Алексієвич, Лілія Власова, Сергій Дилевський, Максим Знак, Ольга Ковалькова, Марія Колесникова, Павло Латушко.
  • У білоруській прокуратурі порушили кримінальну справу за фактом створення Координаційної ради.
  • 24 серпня Ковалькову і Дилевского затримали, а 25 серпня суд призначив їм по 10 діб адмінарешту.
  • Член Координаційної ради, бізнесмен Андрій Воронін через тиск влади виїхав з Білорусі та попросив надати притулок в іншій країні. Його підозрюють в нібито «несплаті податків і приховуванні доходів в особливо великому розмірі».
  • 5 вересня Ковалькову, яку тримали під адмінарештом, силоміць вивезли до Польщі.