Водій таксі врятував пішохода від побиття омонівцями під час протестів ввечері 23 вересня.

Читайте такожУ Євросоюзі відреагували на інавгурацію Лукашенка, виступивши з різкою заявою

На кадрах видно, як хлопець щосили втікає від гурту силовиків на дорогу, де в той момент, чекаючи «зелене світло», стояли легковики.

Помітивши гонитву, водій таксі відчинив двері та впустив хлопця до салону.

Автомобіль рушив одразу ж тоді, як на дорогу вибігли четверо омонівців.

Водночас видання Подъём пише, що після цього силовики затримали автора ролика.

«Ну, мінімально нас пом’яли і потримали на землі. Вимагали видалити відос, проте кмітливість колеги допомогла його зберегти. Таксиста поки не задеаноніли», – відповів сам чоловік.

Учора пройшла нова хвиля протестів в Білорусі у зв’язку з таємною інавгурацією Олександра Лукашенка. За даними правозахисників, силовики затримали щонайменше 200 демонстрантів.  На вулиці білоруських міст загалом вийшли 5-7 тисяч незгодних з чинною політикою держави. У Мінську силовики одразу розпочали «зачищати» вулиці від протестувальників.

Протести в Білорусі та інавгурація Лукашенка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи щодо опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили застосувати санкції до білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася інавгурація Лукашенка. 
  • Глави МЗС більшості європейських країн заявили, що вважають результати виборів у Білорусі нелегітимними.