Пхеньян вперше звернувся до адміністрації Байдена / REUTERS

Кім Є Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, озвучила різке попередження на адресу адміністрації президента США Джо Байдена, затребувавши від американської сторони «не розпускати сморід».

Читайте такожBloomberg: Загроза ядерної катастрофи зростає

Як повідомляє CNN, таку заяву вона зробила незабаром після того, як в Білому домі повідомили, що безуспішно намагалися налагодити контакт з Пхеньяном.

Відео дня

«Ми користуємося цією можливістю, щоб попередити нову адміністрацію США, яка намагається розвіяти запах пороху над нашою землею. Якщо вона хоче спати спокійно в найближчі чотири роки, їй, для початку, краще утриматися від поширення смороду», - заявила Кім Е Чен.

Дане попередження прозвучало на тлі військових навчань США і Південної Кореї, які проводяться в урізаному форматі, як штабна симуляція.

Кім Є Чжон відіграє значну роль у тоталітарному північнокорейському суспільстві. Вона посідає посаду заступника завідувача відділу пропаганди і агітації ЦК Трудової партії. Її зухвалий виступ фактично став першим зверненням Пхеньяна до нової команди Білого дому. 

Читайте також: Байден заявив, що вважає Путіна вбивцею. У великому інтерв'ю глави Сполучених Штатів для ABC News Байден відповів на ключове питання про російського президента Володимира Путіна. На питання, чи вважає Байден Путіна вбивцею, той відповів ствердно.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що влада Північної Кореї не відповіла на негласні дипломатичні запити з боку адміністрації нового президента США Джо Байдена.

  • Високопоставлений чиновник розповів, що Вашингтон робив спроби вийти на контакт з Пхеньяном з середини лютого, використовуючи кілька каналів. Проте, жодної відповіді з Північної Кореї не послідувало.
  • Зазначається, що спроби попереднього президента США Дональда Трампа переконати Пхеньян відмовитися від ядерної програми були провальними.
  • Представник адміністрації Байдена зазначив, що між США і Північною Кореєю, судячи з усього, понад рік не велося активного діалогу.