На нафтобазі в Ангарську горять залізничні цистерни і бензовоз / фото МНС РФ

У Російській Федерації трапилася чергова пожежа на об'єкті критичної інфраструктури: цього разу полум'я охопило нафтобазу в Ангарську.

Як повідомляє місцевий паблік "Тайга", площа загоряння охоплює не менше 400 кв. метрів - на нафтобазі горять залізничні цистерни та бензовоз.

Інформацію про інцидент також підтвердили по каналах Міністерства оборони РФ. ЗМІ вважають, що таке підтвердження може свідчити про плани Росії використовувати пальне нафтобази для військових потреб. 

Пожежі у РФ

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на території агресора періодично трапляються загадкові пожежі, які Міноборони РФ іноді замовчує, а іноді каже, що це Українські диверсії. 

Наприклад, 6 листопада, в Грайворонському районі Бєлгородської області вже горіла нафтобаза з цистернами палива. Тоді влада РФ переклала провину за інцидент на Україну. 

У Росії також горять місця дислокації боєприпасів. Місцеві ЗМІ писали про "бавовну" у місті Шебекіно. 

Не обійшлося без інцидентів і в Москві: там 10 січня виникла пожежа 3-го рангу. Спочатку загорілося звалище сміття, потім вогонь перекинувся на склади парфумерії, адміністративну будівлю й гуртожиток. Ще одна подія була нещодавно в селищі Моква під Курськом, тоді у місцевих жителів навіть пропала електрика.

Вас також можуть зацікавити новини: