Олександр Лукашенко / фото REUTERS

У Білорусі запровадили смертну кару за замах на теракт. У країні верхня палата парламенту схвалила поправки, що розширюють застосування смертної кари.

Як пише "Медуза", після внесення змін до Кримінального кодексу, до найвищої кара у Білорусі зможуть засудити за замах на теракт із застосуванням об'єктів атомної енергії, з використанням радіоактивних речовин або ядерних матеріалів, хімічних або біологічних речовин.

Крім того, смертна кара загрожуватиме за замах на:

Відео дня
  • вбивство представника іноземної держави або міжнародної організації з метою провокації міжнародних ускладнень або війни;
  • вбивство державного або громадського діяча у зв'язку з його державною або громадською діяльністю з метою надання впливу на прийняття рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку.

Варто відзначити, що Білорусь залишається єдиною країною в Європі, де зберігається смертна кара, яка застосовується як виняткова міра покарання. Проводиться вона шляхом розстрілу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зазначені поправки до Кримінального кодексу схвалила Палата представників Національних зборів Білорусі 27 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: