Віктору Медведчуку навряд чи "світить" допомога Кремля, повідомив Дмитро Пєсков / ілюстративне фото Reuters

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль навряд чи може допомогти народному депутату України від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Пєсков заявив журналістам.

"Ми від самого початку сказали, що, звичайно, що відбувається з Медведчуком, це, звичайно, не що інше, як зведення політичних рахунків з політичним конкурентом, який до недавнього минулого дуже стрімко зміцнював свої політичні позиції в країні. Тому, звичайно, ми подібну практику рішуче засуджуємо", – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи вважають в Кремлі таку політику законною і чи готові надати йому допомогу.

Відео дня

При цьому він додав, Кремль "навряд чи може чимось допомогти".

Читайте такожПрокуратура оскаржуватиме запобіжний захід Медведчуку"Він громадянин України. Він громадянин своєї країни. Але, звичайно, ми засуджуємо і не можемо це схвалювати. Ми до цього ставимося, як до спроби зведення політичних рахунків з конкурентом", – заявив Пєсков.

Нагадаємо, Віктор Медведчук – кум Володимира Путіна.

В Україні Медведчуку 8 жовтня оголосили про підозру у державній зраді та сприянні тероризму. Йдеться про його участь у 2014-2015 роках у незаконних схемах із закупівлі вугілля на окупованому Донбасі. У цій справі йому обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Раніше – 11 травня – генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Медведчуку і депутату від "ОПЗЖ" Тарасу Козаку в державній зраді й у замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено про підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".

У цій справі Медведчуку обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Козак перебуває за межами України.