Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі розраховують, що США не запроваджуватимуть нові санкції проти Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ НАТО закликали Росію припинити вибіркове виконання Договору з відкритого неба

Відео дня

«Ми спостерігаємо за повідомленнями про такі виступи і пропозиції про нові рестрикції. Ми в цілому вважаємо подібні рестрикції незаконними з точки зору міжнародного права, і звичайно, ми можемо тільки шкодувати у зв'язку з новими і новими імпульсами, які намагаються деякі особи надавати загалом американській політиці», - сказав Пєсков, коментуючи пропозицію представників Республіканської партії США посилити санкції проти Росії.

За його словами, це жодним чином не сприяє нормалізації двосторонніх відносин.

«Ми розраховуємо, що ці плани так і залишаться на рівні заяв, які не будуть жодним чином матеріалізуватися», - підкреслив Пєсков.

«В цілому, звичайно, у міру розвитку виборчої кампанії в США традиційно наша країна і двосторонні російсько-американські відносини для американських політиків стають такою сакральною жертвою, яку необхідно принести, якщо хочеш досягти якогось успіху в електоральних справах. Ми шкодуємо у зв'язку з цим», - додав він.

Як відомо, фракція республіканців в Палаті представників Конгресу США розповсюдила 10 червня доповідь, в якій рекомендує посилити санкції проти Росії. Доповідь підготовлена ​​робочою групою Республіканського дослідного комітету - об'єднання, до якого входять близько 150 членів Палати представників.