США і Австралія закликали Китай допомогти зупинити РФ / фото REUTERS

Уряди США та Австралії домовились працювати з владою Китаю в питанні продовольчої безпеки у світі та впливу на РФ.

У спільній заяві чиновників США і Австралії йдеться про те, що війна РФ спричиняє величезні людські страждання та посилює вразливість світової економіки, передає Голос Америки. Крім цього, в своїй заяві країни засудили використання Росією продовольства як зброї і закликали всіх, хто має вплив на російську владу, особливо Китай, застосувати його зараз, щоб припинити війну.

Представники урядів США та Австралії "підтвердили важливість співпраці з КНР, щоб вирішити проблеми глобальних та спільних інтересів, зокрема, щодо продовольчої та харчової безпеки, торгівлі та макроекономічної стабільності".

Відео дня

Представники австралійського та американського урядів засудили також надання Іраном безпілотників РФ для використання у війні проти України.

Китай і війна в Україні

Китай з самого початку війни зайняв нейтральну позицію. Потім несподівано для всіх випустив мирний план по Україні. Але він виявився провальним - його розкритикували як у Європі так і в Києві.

Потім з'явилася інформація про те, що Китай роздумує над наданням РФ допомоги для ведення війни проти України. Після цього в Пекін відправлялись цілі делегації європейських і американських політиків, щоб переконати керівництво Піднебесної не робити цього.

Вас також можуть зацікавити новини: