Супутник Maxar показав сектор Газа після ізраїльських ударів / Колаж УНІАН, фото Maxar

З'явилися кадри з наслідками ударів по двом районам сектора Гази Бейт-Ханун та Ататра після того, як по ним відпрацювала ізраїльска авіація.

Йдеться про супутникові знімки від Maxar, які 26 жовтня опублікувало видання The Jerusalem Post. ЗМІ уточнює, що перші знімки було зроблено 10 травня 2023 року, а другі – вже 21 жовтня 2023 року.

Район Бейт-Ханун до і після ударів Ізраїлю

Відео дня

Район Ататра до і після ударів Ізраїлю

Видання нагадує, що ізраїльський ВПС почав атакувати райони Гази з 7 жовтня, після того, як терористи ХАМАС влаштували напад на Ізраїль. Від того часу армія ЦАХАЛ завдала чимало ударів, намагаючись знищити в Газі склади зброї, таємні схованки ХАМАС тощо. 

Як коментував 11 жовтня начальник штабу ВПС Ізраїлю Омер Тішлер, авіація ЦАХАЛ цілодобово скидає тисячі бомб на терористів ХАМАС "без різниці між днем і ніччю", вказало ЗМІ. 

Ізраїль анонсував наземну операцію проти ХАМАС в Газі

23 жовтня глава Міноборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що вторгнення до сектора Гази буде смертельною атакою, яку обов'язково виконають сили ЦАХАЛ. За даними The Times of Israel, після огляду частини узбережжя Гази він звернувся до військ із закликом бути готовими до наступу. "Це буде комбінована атака з суші, моря та повітря", - сказав він.

Водночас раніше з'явилася інформація, що Ізраїль відклав вторгнення в сектор Гази на прохання США. Вашингтон хоче, щоб Єрусалим почекав, поки він розгорне на Близькому Сході свої сили ППО. 

Вас також можуть зацікавити новини: