Лідер Туреччини став жертвою нестриманості грецьких газетярів / REUTERS

До МЗС Туреччини викликали посла Греції через образливий заголовок грецької газети про турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте також"Йди на ***, смердючий окупант": ведучий головного каналу Грузії обклав Путіна в ефірі відбірною лайкою

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hurriyet.

Відео дня

"Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його відомство жорстко відповіло послу Греції Міхаелю-Крістосу Діамессісу за вульгарний заголовок в грецькій газеті "Демократія" про Ердогана", - йдеться у повідомленні.

Чавушоглу наголосив, що для новинних агентств обох країн цілком природно критикувати політиків один одного - іноді жорстко, – але свобода преси не означає свободу образ.

"Заголовок грецької газети написаний турецькою мовою – Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перекласти як "Пішов нах**, пан Ердоган". Слід зазначити, що газета, яка опублікувала статтю з таким заголовком, за інформацією з Вікіпедії, є таблоїдом і не має значного тиражу", - підкреслює видання.

Частина турецьких медіа заретушували частину скандального заголовка газети, наводячи зображення її першої шпальти.

Газета, яка написала такий заголовок, є таблоїдом і не має значного тиражу / фото eurointegration.com.ua

Грецьке зовнішньополітичне відомство теж засудило такий заголовок видання.

У Греції були розбіжності з Туреччиною з цілої низки питань, зокрема це стосується претензій на вуглеводневі ресурси в регіоні, засновані на суперечливих претензіях з приводу протяжності їх континентальних шельфів.

Напруженість загострилася минулого місяця після того, як Анкара відправила судно Oruc Reis для розвідки газу і нафти в спірних регіонах Середземного моря.