За словами Кірбі, американські сили включають розвідувальні та розвідувальні підрозділи / фото: REUTERS

Адміністрація президента США Джо Байдена привела 8500 військовослужбовців Пентагону в підвищену бойову готовність для потенційного паралельного розгортання в країнах Східної Європи.

Про це повідомив представник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу, повідомляє The Washington Post.

Таке рішення в США прийняли на тлі масового нарощування російських сил уздовж кордону з Україною і побоювань вторгнення.

Відео дня

Читайте такожСША планує перекидання військ у Прибалтику і Східну Європу: в РФ погрожують відповіддюЗа словами Кірбі, американські сили, переведені в режим очікування, включають розвідувальні підрозділи.

"Насправді мова йде про заспокоєння східного флангу Європи", — сказав Кірбі журналістам. "Це доводить, наскільки серйозно Сполучені Штати ставляться до наших зобов'язань за статтею V", - додав він, маючи на увазі статтю НАТО про взаємну оборону.

Представник Пентагону додав, що Сили реагування НАТО "налічують близько 40 тисяч багатонаціональних військовослужбовців".

Нагадаємо, в Середземному морі почнуться 12-денні військові навчання НАТО Neptune Strike за участю американського есмінця USS Harry S. Truman.

Ударна група USS Harry S. Truman буде центральним елементом навчань за участю декількох країн.

Вас також можуть зацікавити новини: