У Швейцарії альпіністи подолали складний маршрут, щоб пограбувати скриньку для пожертв

У Швейцарії альпіністи пограбували скриньку для пожертв, яка була розташована на висоті понад 2 км.

Для того, щоб дістатись скриньки альпіністи-злодії перетнули ущелини на вузьких сталевих тросах - цей скелелазний маршрут є одним із найскладніших маршрутів на перевалі Геммі, пише BBC. За даними видання, скринька розташована на висоті 2350 м й належить місцевому клубу скелелазіння, який підтримує маршрут на перевалі в належному стані. Але тепер її виявили знайшли розбитою та порожньою. 

За словами гіда та члена клубу Річарда Верлена, в скриньці було 400-500 швейцарських франків (420-520 євро).  

Відео дня

"Маршрут класифікується як найскладніший і включає сходження, а також підйом по драбинах, прикручених до вертикальної скелі, і проходження ущелин на вузьких сталевих тросах. Скринька для пожертв була доступна лише найдосвідченішим альпіністам", - прокоментували в клубі і додали, що очевидно злодії мали при собі необхідні інструменти, аби зламати скриньку.

Також у клубі зауважили, що в даний час погода досить сприятлива і на вершину піднімаються чимало альпіністів, тому визначити, хто злодій майже неможливо.  

Пограбування скриньок для пожертв

Час від часу у світі стаються досить дивні пограбування. Так, наприклад в Україні, а саме у Львові чоловік пограбував церкву. Зловмисник проник до храму і викрав звідти скриньку з пожертвами. У Залізничний відділ поліції звернувся парафіяльний священик однієї із львівських церков. Він повідомив, що вночі невідома особа, розбивши вікно, проникла в приміщення храму і викрала скриньку з пожертвами, в якій знаходилося близько 6 тис. грн.

Вас також можуть зацікавити новини: