Словенія / Ілюстрація REUTERS

Уряд Словенії потрапив у політичний скандал через розслідування закупівель захисних засобів під час пандемії коронавірусної інфекції.

Як пише DW, міністр внутрішніх справ країни вчора Алеш Хойс пішов у відставку, а міністра економічного розвитку і технологій Здравка Почивалшека було на деякий час затримано за підозрою в тому, що він надавав протекцію низці фірм з виробництва захисних засобів і апаратів зі штучної вентиляції легенів, попри те, що вони виготовляли продукцію поганої якості.

Справу про закупівлі розслідує окремий загін поліції. Голова МВС Алеш Хойс , який пішов у відставку, назвав розслідування "політично мотивованими" і заявив, що сам дізнався про них тільки у вівторок.

Відео дня

Читайте такожВлада Словенії виділить 345 мільйонів євро на ваучери для громадян на подорожі в межах країни (відео)

Як пише видання, в травні і червні в Любляні неодноразово проходили протестні акції з вимогою відставки уряду, які збирали тисячі учасників. Перші травневі акції, які проводилися під гаслом "З балконів - на велосипеди", були організовані об'єднанням "Анархістська ініціатива Любляни" за підтримки низки словенських неурядових організацій. Учасники акції протестували на велосипедах. Після ослаблення карантинних обмежень протести продовжилися в пішій формі.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня Словенія відкрила кордони для туристів з 14 країн, України в списку не виявилося.