В Естонію не пропустили потяг з Росії з написом "русский мир" / фото Facebook / Південна префектура

В Естонію не пропустили товарний потяг з Росії з написом "русский мир". Прикордонники змусили локомотивну бригаду зафарбувати її синьою фарбою.

Про це розповіли в прес-центрі Південної префектури Естонії. Як сказано в повідомленні, росіяни везли мазут. Однак на чотирьох цистернах виявили напис "русский мир". Локомотивна бригада заявила, що нічого не знає про це маркування.

Естонські прикордонники зупинили потяг і змусили зафарбувати написи синьою фарбою. Вони не дозволили заклеїти їх чорною плівкою або тимчасово приховати будь-яким іншим способом. Росіянам дали зрозуміти, що або вони зафарбують знаки агресії, або можуть повертатися назад в РФ. Локомотивна бригада без зайвих слів взялася за синю фарбу і видалила написи.

Відео дня

"Оскільки кремлівський режим жорстоко вбиває мирних жителів в Україні, що не має виправдання, ми ні за яких обставин не погодимося з публічною демонстрацією символіки агресора. Слава Україні", — сказано в повідомленні.

Позиція Естонії щодо війни

З моменту повномасштабного вторгнення Росії Таллінн всіляко підтримує Київ. За співвідношенням військової допомоги до ВВП Естонія стала лідером. Поставки озброєння від Балтійської держави нашій країні перевищили суму в 1% від ВВП.

Естонія 19 січня оголосила про рекордний пакет військової допомоги для ВСУ. Він включає десятки 155-мм і 122-мм гаубиць, тисячі артилерійських снарядів і більше сотні протитанкових гармат Carl-Gustav.

А місяць тому Естонія передала індивідуальні засоби захисту для українських воїнів.

Таллінн також виступає за зниження граничної ціни на російську нафту. Це допоможе посилити санкційний тиск на РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: