Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху / REUTERS

Кнесет (однопалатний парламент Ізраїля) 17 травня затвердив складу 35-го коаліційного уряду, сформованого за підсумками виборів 2 березня прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Читайте також"Повна блокада": прем'єр Ізраїлю анонсував новий метод боротьби з коронавірусом

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

"За довіру новому кабінету висловилися 73 зі 120 депутатів, після чого Нетаньяху і його партнер по коаліції Бені Ганц принесли прем'єрську присягу", - йдеться у повідомленні.

Коаліційна угода партій "Лікуд" та "Кахоль-Лаван" передбачає, що  Нетаньяху обійматиме пост прем'єра до середини листопада 2021 року, після чого ця посада в рамках ротації перейде до Ганцу.

"Представник партії "Лікуд" прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху Ярів Левін обраний спікером Кнесету (парламенту) 23-го скликання. За призначення Левіна спікером проголосували 71 зі 120 депутатів. На цій посаді він змінив главу блоку "Кахоль-Лаван" Бені Ганц, який стане міністром оборони, а також прем'єром в рамках ротації в 35-му уряді держави Ізраїль", - йдеться у повідомленні.

Засідання в Кнесеті проходить відповідно до вказівок МОЗ, спрямованими на запобігання поширенню коронавірусу. Депутатів в залі поділяють порожні крісла, а їхні обличчя закриті медичними масками.