Беннеттс називає переобрання Путіна на посаду президента РФ загрозою для Європи та світу / Колаж УНІАН, скріншоти

Обрання Володимира Путіна президентом Росії на новий 6-річний термін символізує те, скільки шкоди колишній співробітник КДБ завдав своїй країні і за її межами. Про це у своєму матеріалі для Financial Times пише міжнародний оглядач Марк Беннеттс.

Він зазначає, що Путін придушив політичну конкуренцію вдома та повернув широкомасштабну війну на європейський континент — із шестизначними числами загиблих і поранених.

"Усе це трагедія, насамперед, для народів України та Росії. Але п’ятий термін для Путіна – це загроза для Європи та світу. Не вперше в історії Росії репресії всередині країни йдуть плече до плеча з більш войовничою політикою за кордоном", - вважає автор.

Відео дня

За його словами, останні вибори були ще більшою фальсифікацією, ніж попередні, оскільки більшість справжніх суперників вигнані, ув’язнені або мертві. При цьому важко судити про те, наскільки сильна підтримка Путіна, оскільки об'єктивним опитуванням громадської думки заважає небажання росіян відкрито висловлювати власні погляди. При цьому здатність Заходу впливати на події всередині Росії обмежена.

"Однак він повинен зробити більше, щоб зруйнувати московську військову машину, активніше запроваджуючи санкції, і переконати країни, що розвиваються, у необхідності їх впровадження. Найбільше завдання — відновити західну оборону як фактор стримування — і надати Україні всю необхідну підтримку. ... І провал у його (Путіна - УНІАН) несправедливо розпочатій війні залишається єдиною причиною, яка, швидше за все, запобіжить продовженню його п’ятого терміну на шостий", - резюмує Беннеттс.

Вибори президента РФ 2024 - останні новини

Центральна виборча комісія Росії малює Путіну абсурдні 87% голосів. Так, у Ростовській області за чинного президента РФ, за даними ЦВК, віддали свої голоси 91% виборців, у Воронезькій області - 90,38%, у Москві - 88,8%, в Інгушетії - 91,16%, у Дагестані - 93,67%, у Кабардино-Балкарії - 94,47%, а в Чечні - 99,28%.

При цьому на тимчасово окупованих територіях України цифри, озвучені Центрвиборчкомом, ще більше вражають: зокрема, у Севастополі Путін отримав 90,9%, у Криму - 93,27%, у Донецькій області - 95,23%, у Луганській - 94,12%, у Запорізькій - 92,95%, у Херсонській - 88,12%.

Ці цифри приблизно збігаються з даними так званих "екзит-полів" - вони показують, що, як не дивно, Путін набрав менше 100% голосів, а саме - близько 87% голосів.

Вас також можуть зацікавити новини: