Вероніка Цепкало поїхала з Білорусі / Instagram Вероніки Цепкало

Вероніка Цепкало - представник об'єднаного виборчого штабу Світлани Тихановскої і дружина опозиціонера Валерія Цепкала, покинула Білорусь.

Читайте такожПідстав для хаосу або Громадянської Війни после виборів у Білорусі немає - Лукашенко

Про це повідомляє TUT.by, посилаючись на прес-службу штабу Тихановської. Голосувати Вероніка буде в Москві.

Відео дня

«Ми поважаємо рішення Вероніки. Ситуація непроста. Ми вважаємо, кожен має право оцінювати ризики для себе самостійно», - прокоментували ситуацію в штабі.

  • Валерій Цепкало - колишній дипломат і екс-глава білоруського Парку високих технологій, хотів поборотися за крісло президента Білорусі. Однак ЦВК відмовилася реєструвати його кандидатом, пославшись на недостатню кількість достовірних підписів - менш як 100 тисяч. При цьому, Цепкало передав до комісії майже 160 тисяч підписів, але зарахували йому трохи більше ніж 78 тисяч.
  • Крім того, перевірка ЦВК показала, що дружина Валерія Цепкала не вказала, що у неї у власності є акції Пріорбанку. У ЦВК це назвали «істотною невідповідністю» вимогам до документів кандидата.
  • Цепкало подав до Верховного суду скаргу на рішення ЦВК про відмову в реєстрації. Верховний суд постанову комісії про відмову в реєстрації Цепкала кандидатом в президенти вирішив залишити без змін.
  • В кінці липня стало відомо, що Валерій Цепкало покинув країну разом з двома синами. Як розповіла його дружина, таке рішення було прийнято тому, що Валерія збиралися затримати, а її позбавити батьківських прав.
  • Валерій Цепкало спочатку поїхав до Росії, потім в Україну, напередодні основного дня виборів він був у Варшаві.
  • У Білорусі проходять президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 числа. Голосування закінчиться сьогодні о 20:00.