Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму / фото REUTERS

Європейський Союз заявив про невизнання результатів так званих місцевих та регіональних «виборів», проведених Росією 13 вересня на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя.

Читайте такожШість країн приєдналися до санкцій ЄС проти Росії через КримПро це йдеться у заяві представника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

У заяві вказується, що регіональні та місцеві вибори відбулись у РФ 13 вересня, і так звані «губернаторські вибори» відбулися також у тимчасово окупованому Росією Севастополі.

Відео дня

«Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією та не визнає, таким чином, проведення виборів на Кримському півострові. Будь-хто, хто обраний на організованому Росією голосуванні на Кримському півострові і претендує представляти Крим і Севастополь, не буде визнаватися Євросоюзом як представник цих територій, які є частиною України. Європейський Союз залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - наголошують в ЄС.

«Вибори» в окупованому Криму

  • 13 вересня у тимчасово окупованому Криму був основним днем голосування на так званих «виборах» «губернатора Севастополя» і «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради».
  • У відповідь МЗС України закликало світову спільноту розширити санкції проти Росії.
  • У МЗС висловили рішучий протест і засудили протиправну організацію і проведення так званих «виборів». «Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків», - сказано у заяві.