Через війну Росії з Україною Володимир Путін "застряг між двох світів", дізналися журналісти / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін через Україну "застряг між двох світів" - не може ні перемогти, ні відступити, зберігши свою репутацію.

Глава РФ дав ясно зрозуміти, що не потерпить критики "спецоперації" в Україні, росіянам, які називають її вторгненням, загрожує до 15 років позбавлення волі, але несхвалення дій Кремля все частіше спливає на поверхню, пише The Washington Post.

За даними видання, "військові яструби" стверджують, що російська влада недостатньо агресивна, а деякі військовослужбовці й політики не хочуть брати участь у кровопролитті. 

Відео дня

Російський військовий суд за закритими дверима постановив, що 115 гвардійців були законно звільнені за відмову брати участь у "спецоперації". Рішення можна буде оскаржити, повідомило російське інформагентство "Інтерфакс".

У п'ятницю в далекосхідному портовому місті Владивосток місцевий депутат від Компартії Леонід Васюкевич зажадав від влади РФ припинити бойові дії на українській території й вивести свої війська, пише Associated Press.

"Ми розуміємо, що якщо наша країна не припинить військову операцію, у нас в країні буде більше сиріт", - сказав він.

Тим часом у Росії є й ті, хто наполягає на більшій конфронтації з Україною і Заходом і критикують Кремль за виведення військ з Київської та Чернігівської областей у квітні. 

Також вони шоковані провалом російської операції на Донбасі з форсування річки Сіверський Донець, під час якої було ліквідовано 485 окупантів і знищено 80 одиниць ворожої бронетехніки.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. Кремль не оголошував війну нашій країні, а назвав дії своїх військ "спецоперацією", зокрема, для "денацифікації" наших земляків.

Раніше росЗМІ писали, що в РФ серед еліт є багато незадоволених Володимиром Путіним через бойові дії в Україні, і у Кремлі потай обговорюють фігури його наступників.

Вас також можуть зацікавити новини: