Німеччина не уникне війни, якщо Росія атакує НАТО / колаж УНІАН, фото t.me/mod_russia, wikimedia.org

Уряд Німеччини змоделював базовий сценарій можливого нападу Росії на блок НАТО і дійшов висновку, що німцям точно доведеться воювати. Про це пише німецький таблоїд Bild.

Журналісти змогли вивчити урядову доповідь під назвою "Аналіз ризиків для цивільного захисту". У документі зазначено, що російське вторгнення в Україну призвело до "фундаментальної зміни ситуації з безпекою для Європи в цілому".

Урядові аналітики дійшли висновку, що в разі нападу Росії на територію НАТО "вірогідним сценарієм" стає участь у ній і безпосередньо Німеччини. При цьому базовий сценарій нападу РФ на Альянс передбачає 4 основні фази:

Відео дня
  1. Кампанія з дезінформації у ЗМІ та соцмережах, спрямована на розкол суспільства та підрив довіри до демократичних інститутів. Кібератаки, акти саботажу і диверсії на найважливіших об'єктах інфраструктури - електростанціях, електромережах, дамбах.
  2. Стягування російських військ до східних кордонів НАТО, стягування військ альянсу у відповідь туди ж. Поява перших біженців, посилення кібератак, актів саботажу і диверсій, зокрема на потенційно небезпечних об'єктах - хімзаводах, АЕС, дамбах. Можливе розпорошення бойових отруйних речовин.
  3. Дистанційні військові удари по об'єктах на території НАТО, зокрема в Німеччині. Початок класичної війни. Знищення або глушіння космічних супутників. Більш жорсткі погрози застосування ядерної зброї з боку РФ.
  4. Сухопутне вторгнення російських військ з можливим проривом на територію Німеччини. Поширення активних бойових дій у навколоземний космічний простір.

Війна Росії проти НАТО: останні новини

Як писав УНІАН, міністр оборони США Ллойд Остін, виступаючи в Конгресі, попередив республіканців, що в разі військової поразки України, Росія продовжить атакувати своїх сусідів. На його думку, після України Путін нападе на країни Балтії, що означатиме війну з НАТО.

Український військовий аналітик Сергій Сумленний вважає, що російське вторгнення в країни Балтії зовсім не буде схоже на повномасштабну війну, як в Україні. Навпаки, Кремль спробує влаштувати гібридну агресію, погрозами ядерної війни утримавши Західну Європу від прямого втручання і захисту країн Балтії.

Вас також можуть зацікавити новини: