Ільхам Алієв прокоментував ситуацію в Нагірному Карабасі / фото УНІАН

Конфлікт в Нагірному Карабасі повинен бути врегульований зараз. У Азербайджану немає часу, щоб чекати мирного врегулювання ситуації ще 30 років.

Читайте такожМіноборони Вірменії заявило про удар "Смерчем" з боку Азербайджану (фото)

Про це заявив Азербайджанський президент Ільхам Алієв, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента Азербайджану.

Відео дня

За його словами, Вірменія домагається того, щоб цей конфлікт став регіональним.

"Ось чому вони придумують фейкові новини про деяку іноземну підтримку Азербайджану. Але водночас вони самі хочуть підтримки ззовні", - зазначив Алієв.

Він додав, що якби сьогодні визначався склад Мінської групи ОБСЄ, то він був би зовсім іншим.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб якомога швидше покласти край цьому конфлікту і якомога швидше знайти рішення. Ми не в змозі слухати такі заяви, як "припини, ми будемо працювати, ми будемо вести переговори, ми допоможемо". Ми чули це багато разів. У нас немає часу чекати ще 30 років. Конфлікт повинен бути вирішений зараз", - додав Алієв.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти. 
  • Раніше Міністерство оборони Вірменії заявило, що Азербайджан вранці 3 жовтня знову перейшов у наступ в Нагірному Карабасі.
  • Мінська група ОБСЄ запросила припинення вогню для евакуації тіл загиблих військових.