Після початку війни в Газі в Європі зросли заклики до нападів на єврейські та західні цілі / фото ua.depositphotos.com

Представники європейських служб безпеки бачать зростаючий ризик атак ісламістів, які радикалізувалися після початку війни Ізраїлю та ХАМАС, причому найбільша загроза, ймовірно, походить від "самотніх-вовків", яких важко відстежити. Про це пише Reuters.

Так, понад 10 співробітників розвідки та поліції в п'яти європейських країнах, включаючи Велику Британію, Німеччину та Францію, повідомили виданню, що посилюють стеження за ісламістськими бойовиками. Це покладе додатковий тягар на ресурси, які вже виснажені через передбачувані загрози з боку Росії, Китаю та Ірану. Зокрема, начальник поліції Лондона Марк Роулі назвав це однією з найбільших загроз, які він коли-небудь бачив.

Представник британської служби безпеки заявив, що війна в Газі, ймовірно, стане найбільшим "вербувальником" ісламістських бойовиків з часів війни в Іраку в 2003 році, і що в Європі зросли заклики до нападів на єврейські та західні цілі.

Відео дня

У свою чергу німецьке джерело з посиланням на розвідувальні служби повідомило, що загроза цивільному населенню є найвищою в новітній історії Німеччини, причому небезпека виходить від ісламістських бойовиків, ультраправих груп і Росії.

ЗМІ нагадує, що минулого місяця внаслідок нападів ісламістських бойовиків у Франції та Бельгії загинули троє людей. Ці дві країни, а також Австрія, Словенія та Боснія і Герцеговина, підвищили рівень загрози тероризму. Італія відновила контроль на кордоні зі Словенією, посилаючись на ризик проникнення в країну бойовиків.

"Буде зворотний удар, який буде відчуватися роками", - сказав британський чиновник.

Війна у секторі Газа - останні новини

ХАМАС порушив перемир'я з Ізраїлем вже через 15 хвилин після його початку. В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомили, що невідомі палестинські бойовики в секторі Газа порушили розпочатий режим припинення вогню. Зокрема, ЦАХАЛ перехопив ракету, випущену в бік південного Ізраїлю.

Раніше УНІАН повідомляв, що 13 жінок і дітей, утримуваних бойовиками в Газі, будуть звільнені першими, оскільки розпочинається тимчасове перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом. Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі.

Вас також можуть зацікавити новини: