У Нагірному Карабасі новий виток насильства / Reuters

Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху.

Читайте такожУ Вірменії через коронавірус встановили карантин до середини січня 2021 року

Як повідомляє "Новости Армения", прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про атаку ЗС Азербайджану в напрямку Арцаха.

Відео дня

"Армія оборони успішно протистоїть нападу. Ситуація оперативно розвивається інформація з потреби буде підсумовуватись і надаватись",-повідомив прем'єр-міністр у своєму Facebook.

Як повідомляє "Интерфакс", омбудсмен невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) Артак Бегларян повідомив журналістам про жертви і поранених серед цивільного населення Карабаху.

Зокрема, в Мартунинському районі загинули дитина і жінка, ударам піддалися школи в Степанакерті.

Водночас, Міноборони Азербайджану звинуватило Вірменію у масштабних провокаціях по всій протяжності фронту.

«27 вересня близько 06:00 збройні сили Вірменії, здійснивши масштабні провокації, піддали інтенсивному обстрілу позиції Азербайджанської армії вздовж всієї лінії фронту і наші населені пункти, розташовані в прифронтовій зоні з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру», - йдеться в повідомленні відомства.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почалося в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагорний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.