Володимир Путін "відзначився" дивною поведінкою на виставці / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін на виставці Агентства стратегічних ініціатив дивно робив малюнок на сенсорній панелі вітчизняного виробництва.

Психолог, психотерапевт Ольга Голубицька в коментарі УНІАН пояснила, що у світі психодіагностики є проективні методики. Це малюнкові тести на визначення психоемоційного стану. Зазвичай цей метод використовується з дітьми, але також може використовуватися і з дорослими.

Вона зауважила, що малюнкові Путіна можна дати лише приблизну інтерпретацію. "Якщо ми подивимося, як він малював, - він взагалі дуже дивно почав малювати. Він почав малювати розмиті кордони справа і зліва… Видно, що він не знає, що він хоче малювати, і малює ці розмиті кордони", - сказала Голубицька.

За її словами, часто у проективних методиках малюнки справа та зліва говорять про те, що відбувалося з людиною в минулому й майбутньому:

Тому, можливо, минуле й майбутнє розмите і немає якихось конкретних меж. Потім він це поєднує вертикальними лініями - як пошук опори. І таким чином у нього взагалі виходить дуже геометрична фігура, з якої він починає робити обличчя"

Вона додала, що це взагалі нехарактерний підхід до малювання обличчя.

Голубицька зазначила, що взагалі є питання до психічного здоров’я Путіна, про що багато і давно говорять. "Нетипова поведінка в малюнкових тестах серед дітей буде вважатися маркером, що треба ще зробити додаткову діагностику, бо є питання до того, як мислить дитина. Те ж саме можемо говорити й про дорослу людину", - сказала вона.

Психолог додала, що далі Путін продовжує малювати з очей:

Якби це була неіснуюча тварина (на малюнку - УНІАН), там би інтерпретували, з чого першого починає малювати обличчя, - на тому головний фокус - багато дивитися. Якщо рот, то, в першу чергу, говорить. Якщо вуха, - в першу чергу, слухає. А в нього, в першу чергу, це очі. Які він ще так дуже вертикальними рисками замальовує"

За її словами, те, як Путін намалював очі, також цікаво говорить про його нетиповість інтерпретацій - як він сприймає та інтерпретує людину і себе "дуже дивним чином".

"Потім він малює ніс, рот… Потім, також дуже цікаво, він малює волосся дибки. Дуже часто на неіснуючій тварині гострі предмети, які малюються над твариною, які направлені вгору, - це агресія проти тих, хто стоїть вище", - зазначила експерт.

Насамкінець Путін домальовує вуха, що свідчить про те, що "в самому кінці тільки він буде щось слухати". "Тобто дивитися, проявляти агресію, імітувати лояльність - як він намалював ніс і рот. І в самому кінці він ще намагався намалювати в роті якийсь язичок", - сказала психолог.

На запитання, наскільки цей малюнок свідчить про якусь психологічну проблему, Голубицька зазначила, що якби такий малюнок намалювала дитина, то вона б поставила собі галочку, що необхідно провести додаткові тести на уточнення психоемоційного стану дитини, адже це нетиповий алгоритм малювання обличчя.

"І були б питання стосовно психічного здоров’я дитини, її рівня розвитку, її адекватності та сприйняття", - сказала експерт.

Цікаві новини про Путіна - сьогодні це варто знати

Володимиру Путіну вже не раз приписували різні діагнози, зокрема, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький говорив, що диктатор хворий і морально, і фізично

На думку психотерапевта Олени Рихальської, лідер росіян живе у двох реальностях і, схоже, страждає на шизофренію. Варто зазначити, що у Кремлі не раз стверджували, ніби то Путін "абсолютно здоровий".

Вас також можуть зацікавити новини: