Стало відомо, скільки палестинців загинуло внаслідок атак Ізраїлю / Al Jazeera

Ізраїль продовжує завдавати удари по Сектору Гази у відповідь на масовану атаку ХАМАС. Кількість убитих палестинців щонайменше 160.

"Медичні джерела в Газі повідомили, що щонайменше 160 палестинців були вбиті в результаті атак Ізраїлю. Кількість поранених перевищила 1000 осіб", - пише Al Jazeera.

Також агентство зазначає, що внаслідок атаки Ізраїлю постраждала машина швидкої допомоги в Хан-Юнісі, що на півдні Сектора Газа, в результаті чого кілька палестинців отримали поранення.

Відео дня

"Кореспондент палестинського інформаційного агентства повідомив, що ізраїльський літак випустив ракету прямо по машині швидкої допомоги, яка стояла перед лікарнею, що призвело до кількох постраждалих", - пише Al Jazeera.

Деякі з постраждалих, у тому числі фельдшер, перебували у важкому стані.

Атака відбулася після того, як бойовики ХАМАС випустили по території Ізраїлю залп ракет.

Кореспондентка AJ в Газі Юмна Ель-Саєд повідомляє, що інтенсивність повітряного бомбардування з боку Ізраїлю зростає:

"Ми спостерігаємо все більше обстрілів житлових будинків. За даними місцевих джерел і очевидців, внаслідок обстрілів є багато постраждалих. Враховуючи, що Газа перебуває під ізраїльською блокадою протягом останніх 17 років, людям нікуди подітися. Вони не мають можливості втекти у такі часи ескалації. У них немає притулків, куди можна було б переїхати… ось такою складною виглядає ситуація в Газі", – сказала Ель-Саєд.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Вранці 7 жовтня з сектора Гази бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Відомо,що у ізраїльських містах пожежі.

Ізраїльська армія розпочала операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС. 

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху виступив з першою за сьогодні публічною заявою щодо масової атаки терористичної групи ХАМАС. Він заявив у відеозверненні, що Ізраїль перебуває у стані війни. Він зазначив, що буде перемога, а ворог "заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав".

Бойовики ХАМАС захопили військову базу Ізраїлю Нахаль-Оз. Терористи похизувалися жорстоким відео атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: