Літак Малайзійських авіаліній рейсу МН17 збили у липні 2014 року / Фото UNIAN

У судовому комплексі «Схіпхол» (передмістя Амстердама) Окружний суд Гааги сьогодні розпочинається другий блок слухань стосовно перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17 у липні 2014 року.

Про це йдеться на офіційному сайті, присвяченому судовому процесу у справі MH17.

Зокрема, другий блок слухань триватиме з 8 червня по 3 липня.

Відео дня

"Судовий процес відновлюється у понеділок, 8 червня. Останні слухання першого блоку слухань кримінального судочинства у справі MH17 відбулися 23 березня 2020 року", - зазначається у повідомленні.

Читайте такожРосія в справі МН-17. Уникнути кари за будь-яку ціну

Сторона захисту і адвокати родичів загиблих отримають можливість звернутися до суду. Також державна прокуратура Нідерландів виступить з роз'ясненнями щодо кримінального розслідування. Очікується, що їхні презентації триватимуть кілька днів.

Наприкінці цього блоку слухань суд ухвалить будь-які необхідні рішення і спланує наступний блок слухань, які має розпочатися 31 серпня.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський, російський терорист Олег Пулатов і український терорист Леонід Харченко.

9 березня 2020 року в судовому комплексі "Схіпхол" (передмістя Амстердама) Окружний суд Гааги розпочав судові засідання стосовно перших чотирьох підозрюваних у даній справі.

9 квітня в Міністерстві закордонних справ України заявили, що продовжать добиватися притягнення Російської Федерації до відповідальності за збиття літака рейсу МН17.