Грим на Хеллоуїн 2021 - як зробити / depositphotos.com

Найстрашніше свято в році почали відзначати давно, ще в дохристиянські часи. Причому, робили це не тільки слов'яни - язичницьких традицій дотримувалися по всьому світу. Люди досі шанують їх - своїми руками вирізують з гарбуза світильник Джека, вибирають костюми і грим до свята. Сьогодні УНІАН поділиться кількома варіантами макіяжу, який може зробити кожна дівчина.

Раніше ми розповідали, як вирізати гарбуз на Хеллоуїн.

Як краще нафарбуватися на Хелловін - поради візажиста

Візажист-гример Марина Бурлачук каже:

Українці дуже люблять Хелловін. За останні роки це свято стало дуже популярним і активно відзначається в нашому суспільстві. Цей день - своєрідна можливість створити на собі яскравий образ, відчути себе певним героєм: чи то казковим, чи то художнім, з якогось улюбленого фільму. І тут вже ми - гримери, візажисти, костюмери - можемо запропонувати дуже велике різноманіття варіантів цих образів.

Марина стверджує, що образ на Хелловін може полягати просто у виборі ефектного костюма, який вже буде давати натяк на те, що це за герой. Або може бути зроблений акцент тільки на обличчя, на грим.

Грим можна розділити на дві частини:

  • художній грим – той чи інший образ створюється за допомогою спеціальних фарб;
  • пластичний грим – спеціальні накладки, які кріпляться на обличчя за допомогою клею. Це можуть бути маски на все обличчя або окремі деталі, які створюють об’ємний, красивий (у випадку з Хелловіном – страшний) ефект на обличчі.

Якщо говорити про жінок, то є дуже велике різноманіття образів і варіантів для гриму. З найпростішого: можна зробити яскравий макіяж з більшою кількістю розтушовки. Наприклад, яскравий смокі айс з червоними губами і кількома "крапельками крові" – це вже створить натяк на якийсь образ (наприклад, відьми). Або це може бути будь-який яскравий макіяж плюс - художній поріз на обличчі чи шиї, чи, можливо, синець (залежить від побажань тої чи іншої людини) - візажисти, гримери можуть з легкістю це зробити.

Якщо говорити про чоловічі образи, то в цьому випадку коло можливостей звужується. Зазвичай чоловіки фарбуються рідко. На Хелловін, як правило, вони обирають образ Джоера, образ страшного клоуна із фільму-жахів Стівена Кінга або ж образ bad-boy. Також ми можемо запропонувати створити образ такого собі поганого хлопця – усього в синцях, крові, подряпинах і т.п.

Тим, хто робитиме макіяж самостійно, Марина радить:

Якщо ви хочете створити страшний образ у домашніх умовах і у вас немає можливості звернутися до професійного майстра, то все залежить від вашої фантазії і того, що у вас є під рукою. Намалювати той же синець чи зімітувати крапельку крові, поріз можна за допомогою дитячих фарб: акварелі чи гуаші. Якщо ми говоримо про об’ємніші елементи на обличчі та тілі, наприклад, рану, опік чи поріз, то необхідно взяти клей-ПВА, намастити ним ту частину тіла, яку прагнемо оформити і відразу на клей хаотично кріпити рваними частинками звичайну столову паперову серветку, яку зверху теж можна ще помазати клеєм для надійності і більшого об’єму. Коли це місце висохне, беремо дитячі фарби і розмальовуємо його необхідними кольорами - зазвичай це червоний, синій – і створюємо таким чином рану. Все дуже просто і легко.

Візажист каже, що останнім часом, щоб завершити образ і зробити відмінний акцент, використовують кольорові лінзи. Вони виглядають дуже красиво і ефектно. Тому, якщо ви готуєтеся до свята заздалегідь, їх зараз можна замовити навіть в Інтернеті.

Макіяж на Хеллоуїн 2021 - ідеї яскравих образів

Кривава наречена

Згідно з переказами, колись на Землі жила дівчина на ім'я Мері. Під час підготовки до весілля зі своєю коханою людиною, Мері дізналася, що у чоловіка є інша. Дівчина не повірила, але пізніше плітки підтвердилися - наречений не прийшов до вівтаря. 

Кривава наречена / pinterest.ru

Пізніше, засліплена люттю, Мері взяла сокиру і вночі вбила хлопця і його кохану, а потім загинула сама. Вважається, що дух кривавої нареченої досі бродить по кладовищах, саме тому не рекомендується перебувати там вночі.

Казковий єдиноріг

Міфічне створіння, яке уособлює цнотливість, красу і наївність. Як правило, образ єдинорога використовують ті, хто хоче підкреслити чистоту своїх намірів і благочестиве духовне життя.

Казковий єдиноріг / pinterest.ru

У середньовічних легендах єдинороги виконували не менш важливу роль - на них їздили чарівники і чарівниці, а звичайна людина побачити тварину не могла. Більш того, єдиноріг вбивав кожного, хто до нього наближався. Приборкати його могла тільки незаймана.

Леді-вампір

Образ вампіра популяризували історіями про графа Дракулу, а після - безліччю кінофільмів. Проте, якою б романтичною не здавалася історія вампірів в "Сутінках", в міфології ці істоти описуються інакше.

Леді-вампір / pinterest.ru

Вважається, що вампіри - це сутності нижчого порядку, якими стають "нечисті небіжчики" (самогубці, злочинці, померлі передчасно). Основна відмінна риса вампіра - він веде нічний спосіб життя і висмоктує з людини не тільки кров, але і життєві сили.

Джокер

Один з головних героїв коміксів про Бетмена, який нікого не залишає байдужим. Історію Джокера в кінематографі втілили кілька разів і завжди герой виходить відмінним від канону.

Джокер / pinterest.ru

Інтелект Джокера - це геніальність, що межує з божевіллям, хитрість і непередбачуваність. Його легке ставлення до життя лякає, він висміює все на своєму шляху, а потім знищує. Джокер - суперечливий персонаж і, якщо ви ототожнюєте себе з ним, сміливо вибирайте відповідний грим.

Чорна вдова

Існує легенда, яка свідчить, що давним-давно в Криму жила жінка, яка постійно мучила свого чоловіка причіпками і скандалами, тому він помер раніше терміну. 

Чорна вдова / pinterest.ru

Злість на всіх оточуючих буквально "з'їдала" вдову, тому тіло її висохло, зуби перетворилися в щелепи, а руки стали нагадувати павукові лапи. Вона нападала на всякого, хто близько підходив до її житла, від укусу людина гинула в муках. Іноді жінка знову виходила заміж то за тарантула, то за скорпіона, але, наситившись шлюбом і народивши дітей, вона вбивала свого обранця. Діти і онуки її досі живуть серед нас і виглядають, як павуки, отрута яких смертельно небезпечна.

Інші ідеї макіяжу на Хеллоуїн ви можете подивитися на відео.

Читайте також: