Зустріч Гройсмана з представниками СКУ 25 серпня / Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили в прес-службі організації.

З усними привітаннями перед учасниками зборів виступили глава Української Православної Церкви Київського Патріархату, Святійший Патріарх Філарет, глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), голова Верховної Ради України Андрій Парубій та інші представники владних структур та інституцій України.

Крім звітів про діяльність СКУ за минулий рік, у програму зборів входить обговорення майбутньої діяльності під час п’яти круглих столів: “Координація підтримки України”, “Гуманітарні ініціативи СКУ в допомозі Україні”, “Просування позитивного іміджу України”, “Відзначення 50-ліття СКУ” та “Сприяння економічному розвитку України”.

Відео дня

Річні загальні збори СКУ триватимуть до 27 серпня.

Читайте такожСвітовий конгрес українців закликає Пан Гі Муна заявити, що РФ брутально порушує Статут ООН

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 50 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Як повідомляв УНІАН, напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і керівництво організації домовилися про оновлення меморандуму про співпрацю між Кабінетом міністрів України та СКУ, підписання якого відбудеться наприкінці вересня.