Джемилев обратил внимание на угрозу кровопролития в Крыму

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це народний депутат України, колишній глава Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв сказав українським журналістам за підсумками телефонної розмови з Президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.

"Якщо солдати, танки якоїсь іншої країни заходять у твою країну, чекати, що все буде мирно і добре, просто наївно. Якщо досі якихось серйозних зіткнень, кровопролиття не відбулося, то це цілком завдяки тому, що нинішнє керівництво України закликає невпинно уникати провокацій і не чинити опору, бо це буде використано інтервентами для виправдання своєї інтервенції і широкомасштабнішого кровопролиття. Те, що у будь-який час це може виникнути, у будь-який час, навряд чи може викликати сумніви", - підкреслив Джемілєв.

Читайте такожПутін не заперечує наявності російських військ у Криму - Джемілєв

Відео дня

За його словами, кримські татари 50 років добивалися і багато в чому добилися успіху після повернення на свою батьківщину і відновлення своїх прав. "Це відбулося без пролиття ні краплі крові. Зараз ми стоїмо перед реальною загрозою того, що цю кров буде пролито", - сказав Джемілєв.