Олександр Турчинов

Водночас в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов уже пригрозив організаторам псевдореферендуму кримінальною відповідальністю. "Той фарс, який терористи з сепаратистами називають референдумом, є нічим іншим, як пропагандистським прикриттям вбивств, викрадень людей, насилля та інших важких злочинів", - цитує Турчинова його прес-служба.

Крім того, в.о. президента назвав так зване проголошення незалежності Донеччини та Луганщини руйнівним для економіки цих регіонів, що реально загрожує життю та благополуччю громадян, а референдуми "інспіровані керівництвом Російської Федерації, мета якого - повна дестабілізація ситуації в Україні, зрив президентських виборів та повалення української влади", повідомляє ТСН.

Читайте такожПутін поки вирішив не коментувати "референдум" на Донбасі

Відео дня

"Цей пропагандистський фарс не буде мати жодних юридичних наслідків, окрім кримінальної відповідальності для його організаторів", - підкреслив спікер парламенту.

Він наголосив, що українська влада продовжуватиме і далі боротьбу з терористами, диверсантами та злочинцями. "У той же час влада буде вести діалог з тими на Сході України, хто не має крові на своїх руках і готовий відстоювати свої цілі та переконання законними засобами", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, на вчорашньому псевдореферендумі на Луганщині та Донеччині фіксували неймовірну кількість порушень – починаючи від голосування без документів і закінчуючи вкиданням в урни кількох бюлетенів, надрукованих на звичайному принтері. Екстремісти вже встигли заявити, що на опитування прийшло до 80% населення Донбасу. Хоча реально ця цифра в десятки разів менша.