REUTERS

Про це йдеться на сайті аерокосмічної компанії Virgin Galactic, відомої своїми планами організації доступних туристичних суборбітальних космічних польотів, передає LB.ua.

Згідно з повідомленням, VSS Unity і літак White Knight 2, який транспортував його, стартували з тестового майданчика в пустелі Мохаве. Через півтори години польоту була віддана команда відстикувати корабель від літака-транспортера. Космоплан "плив" самостійно близько 10 хвилин, після чого самостійно приземлився.

Читайте такожБританський мільярдер Бренсон хоче інвестувати в Україну

Відео дня

VSS Unity, як і літак-транспортер, управляється парою пілотів. На борту WhiteKnightTwo також перебував борт-інженер.

REUTERS

Політ класу SpaceShipTwo став першим у серії випробувальних польотів нового суборбітального корабля. Раніше компанія проводила льотні випробування корабля без його відокремлення від літака-транспортера.

Корабель VSS Unity був представлений в лютому 2016 року. Це другий корабель із серії SpaceShipTwo. Перший екземпляр, названий VSS Enterprise, зазнав аварії під час випробувального польоту 2014 року. Корабель розбився через несанкціоноване переведення хвостового оперення в режим гальмування, катастрофа обернулася загибеллю одного з пілотів. Офіційною причиною нештатної ситуації назвали людський фактор.