hromadske.tv

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу.

"За підтвердженими оперативними даними, Краснов безпосередньо передав російській стороні списки полку "Азов", а також він з 10 по 13 лютого перебував останній раз у Республіці Білорусь, де зустрічався зі своїм російським куратором. На зв'язку російської сторони Краснов перебуває з 2014 року. І під час цієї останньої зустрічі, в тому числі, обговорювалися питання, пов'язанні з можливим використанням тієї вибухівки, що була вилучена у передмісті Києва ", - наголосив представник СБУ.

Читайте такожАдвокат затриманого "азовця" заявляє про тортури в СБУ

Відео дня

При цьому він повідомив, що українським силовим відомствам відоме прізвище громадянина Російської Федерації, з яким на зв'язку перебуває Краснов.

Також, за його словами, слідство має інші матеріали; і ці матеріали оприлюднюватимуться по мірі того, як слідчі будуть давати дозвіл на їх оприлюднення.

"Це був не перший виїзд Краснова до Білорусі. У 2015 році він вже два рази там перебував з тією ж самою метою, що і в останній раз", - заявив Ткачук.

Як повідомляв УНІАН, адвокат Краснова Андрій Мамалига заявляє, що співробітники СБУ застосовували до його підзахисного після затримання тортури, щоб той зізнався про схованку зі зброєю.

Читайте такожАктивісти "Азову" протестують під СБУ проти арешту побратима (фото)

За його словами, Краснов був затриманий озброєними співробітниками СБУ, після чого йому зв'язали скотчем руки, ноги, зав’язали очі та вивезли в ліс, де близько 6 годин піддавали тортурам, вимагаючи зізнання, де той сховав зброю.

Найближчим часом затриманому буде обрано запобіжний захід.

Зараз близько 100 представників батальйону “Азов” пікетують будівлю столичної СБУ з вимогою звільнити Краснова.