fb.ru

На підтримку законопроекту проголосували 87 депутатів, включаючи представників двох найбільших парламентських фракцій, 27 членів парламенту висловилися проти, один утримався, передає Бі-бі-сі. Прихильники закону наполягають на тому, що країні необхідно вживати більше заходів, спрямованих на обмеження припливу мігрантів.

Законопроект викликав жорстку критику в самій Данії та інших країнах, коли про нього було оголошено на початку січня.

Читайте такожВлада Данії узгодила план конфіскації коштовностей у мігрантів

Відео дня

Данська влада наполягає на тому, що нові правила лише зрівнюють мігрантів з громадянами країни. Безробітні данці зобов'язані продати свою власність, якщо її вартість перевищує певну суму, для того щоб претендувати на отримання соціальних допомог.

Уряд Данії обговорить і ще одну неоднозначну пропозицію – затримувати возз'єднання сімей біженців і мігрантів, щоб позбавити їх стимулу просити притулку в Данії.

У 2016 році Данія, як очікується, прийме близько 20 тис. мігрантів. Як повідомило данське міністерство інтеграції, це на 5 тис. більше, ніж у минулому році.

Тисячі мігрантів, які нелегально в'їхали в ЄС, виявилися в Данії. Багато з них застрягли тут, намагаючись потрапити до Швеції.