18 лютого 2019 року об 12.00 в Національному інституті раку (м. Київ, вул. Ломоносова 33/43, адміністративний корпус, актова зала)  відбудеться День пацієнта «Трансплантація кісткового мозку в Україні та за кордоном». В заході візьмуть участь провідні українські фахівці та пацієнти з гематологічною патологією, яким показана трансплантація.

Відео дня

Щорічно збільшується кількість українців, які потребують такого лікування. Серед них багато дітей. Трансплантація кісткового мозку за кордоном коштує непосильну для звичайної сім’ї  суму – від 120 до 170 тисяч доларів США. У 2018 році згідно бюджетної програми МОЗ «Лікування громадян України за кордоном», українських пацієнтів лікували у клініках дев’яти країн: Білорусі, Туреччині, Індії, Польщі, Італії, Німеччині, Ізраїлю, Литви, Фінляндії. Найчастіше лікування за кордоном було пов’язане з  трансплантацією кісткового мозку (110 пацієнтів, серед яких 28 дітей).

У 2019 році на програму «Лікування громадян України за кордоном» у Державному бюджеті передбачено 689,95 мільйонів гривень.

День пацієнта присвячений актуальним питанням трансплантації кісткового мозку в Україні та за її межами, таким як:

●­ порядок підготовки пацієнтів до трансплантації та реабілітації після її проведення

● пошук донорів кісткового мозку

● особливості при проведені трансплантації кісткового мозку дітям з імунодефіцитами

● особливості оформлення необхідних документів для участі в бюджетній програмі МОЗ «Лікування громадян України за кордоном»

● що необхідно зробити, щоб цей вид лікування став доступний для проведення в Україні?

Учасники заходу: фахівці Національного інституту раку, представники ВГО «Асоціація допомоги інвалідам та пацієнтам з хронічними лімфопроліферативними захворюваннями» та БФ «Всеукраїнський реєстр донорів», лікарі ДУ «Інститут гематології та трансфузіології НАМН України» та кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П.Л. Шупика, а також пацієнти з гематологічною патологією, яким показана трансплантація.

Спікери

•    Колесник Олена, д.м.н., професор, директор НІР

•    Крячок Ірина (д.м.н., професор, завідувач н/д відділенням хіміотерапії гемобластозів НІР)

•    Філоненко Катерина (лікар-гематолог НІР)

•     Юрчишина Валентина, Голова ВОО «Асоціація допомоги інвалідам та паціентам с ХЛПЗ»;  

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у цьому заході та поспілкуватися з пацієнтами.

Акредитація:   Валентина Юрчишина, тел. 067 489 52 87, assoc_lympho@ukr.net