Остаточне відновлення роботи всіх стаціонарних постів ДАІ залежить від фінансування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник начальника Управління ДАІ МВС України Володимир РЕЗНИКОВ заявив минулого тижня журналістам у Києві.

«Згідно з практичним планом, 91 пост має бути, а зараз існує 82, які працюють. Деякі йдуть в стані будівництва і добудови, на деяких уже встановлено відповідне обладнання. Дати не можу точно сказати (відновлення роботи – УНІАН). Коли буде належне фінансування – тоді буде», - сказав В.РЕЗНИКОВ.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у червні в Україні набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ про поновлення роботи стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби.

Зокрема, кожен пост повинен мати в своєму розпорядженні патрульний автомобіль, стаціонарну радіостанцію з гучномовцем, телефон, факс, комп'ютер з доступом до Інтернет і встановленими автоматичними інформаційно-пошуковими базами ДАІ, мобільний апаратно-програмний комплекс автоматичного контролю за транспортними засобами. Крім цього, пости мають бути оснащені засобами надання першої медичної допомоги і примусової зупинки транспорту.

Стаціонарні пости ДПС вперше були ліквідовані в 2005 році за розпорядженням Президента Віктора ЮЩЕНКА. У 2007 році міністр внутрішніх справ Василь ЦУШКО поновив роботу стаціонарних постів, проте в 2008 році В.ЮЩЕНКО знову їх скасував.