Прокуратура Деснянського району Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно засновника мережі магазинів з продажу меблів, який, зловживаючи довірою покупців, ошукав їх на 0,5 млн грн.
Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Деснянського району Києва, у ході слідства встановлено, що у меблевих салонах, що розташовані на ринку «Юність» та у торговельному комплексі «Аракс», з клієнтами підписувались договори купівлі-продажу меблів з майже 100% передоплатою. Кошти приймались касирами салонів та в подальшому передавались безпосередньо керівнику компанії. За умовами договору, підприємство зобов’язувалося виготовити та доставити покупцям замовлені меблі у строк до 65 календарних днів.
Однак 13 клієнтів, котрі ще три роки тому сплатили за нові меблі майже повну вартість, й до цього часу не отримали ані замовлення, ані грошового відшкодування. Загалом ошукані покупці втратили близько 500 тис. грн.
Після тривалих та безуспішних перемовин з працівниками меблевої фірми обурені люди звернулися по допомогу до правоохоронних органів, які кваліфікували дії підприємця як кримінальне правопорушення.
У подальшому засновнику меблевої фірми було оголошено про підозру у заподіянні майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою (ч. 1, 2 ст. 192 Кримінального кодексу України).