Мікроавтобус зі зловмисниками був затриманий завдяки оперативному реагуванню міліції на повідомлення про злочин. Повідомлення про руйнування пам’ятника надійшло до Хорольського райвідділу міліції від 37-річного мешканця району. Чоловік повідомив, що зловмисники, після вчинення правопорушення, втекли на мікроавтобусі «Фольксваген».

Як повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України, завдяки оперативному реагуванню мікроавтобус із сімома підозрюваними був виявлений та зупинений. Наразі уточнюються дані про підозрюваних та проводяться відповідні слідчі дії. Молодиків обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього злочину.

За даним фактом інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією правопорушення за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на строк до 4-х років.

Відео дня

На місці продовжує працювати слідчо-оперативна група.

Зруйнований пам’ятник перебуває на балансі Петракіївської сільської ради Хорольського району. Він не являється пам’яткою історії та культури.