10 грудня відзначається Всесвітній день футболу (World Football Day). У цей день ми вирішили пригадати наймиліші історії, пов’язані з футболом.

Наприклад, як маленькі фанати реагують на зустріч зі своїм кумиром. У 2016 році знаменитий футболіст Ліонель Мессі зустрівся зі своїм маленьким прихильником з Афганістану. Цей хлопчик став інтернет-зіркою після того, як в мережі з'явилися його фотографії. На них малий вболівальник у звичайнісінькому пластиковому пакеті, який за кольорами нагадує форму збірної Аргентини. А на пакеті написано ім'я та номер Мессі. Футболіст не зміг залишитися байдужим до такого відданого фаната. І зустрівся із хлопчиком, який не тямив себе від щастя та навіть вийшов на футбольне поле за руку із Мессі на одному із матчів.

Читайте такожЗбірна України зіграє поєдинки відбору на Євро-2020 в п'яти українських містах

Також варто згадати кілька курйозних моментів у футболі, пов'язаних із чотирилапими вболівальниками. Наприклад, в Австралії кенгуру вибіг на поле перед матчем між клубами "Белконнен Юнайтед" і "Канберра". Тварину спробували прогнати за допомогою м'яча, але це вдалося не відразу.

Інший випадок - у Болівії під час гри на поле вибігла собака. І змагання з футболу перетворилося на гру в наздоганялки. Футболісти намагалися піймати чотирилапого. В різний час на футбольному полі під прицілами камер опинялися коза, кішка, видра, білка та інші тварини. А ФК "Бешикташ" навіть вирішили покарати за рудого кота, який несподівано вискочив на поле та перервав гру.