Молоко - це дуже поживний продукт / фото ua.depositphotos.com

Сучасний асортимент магазинів пропонує соєве, мигдальне, кокосове, вівсяне та коров'яче молоко. Часто можна побачити інформацію, що саме останній вид потрібно уникати.

Як пише USA Today з посиланням на експертів з питань харчування, насправді молоко не є шкідливим для людини.

"З точки зору харчування молоко саме по собі є дуже поживною їжею. Воно наповнене білком, жиророзчинними вітамінами та кальцієм. Якщо у когось немає алергії, молоко об’єктивно не є шкідливим для вас", — розповідає дієтолог Керолайн Томасон.

Відео дня

Згідно зі статистикою, приблизно 90% американців не отримують достатньо молочних продуктів. За даними Департаменту США, було б корисно їх споживати. При цьому Томасон закликає людей думати про свій щоденний вибір харчування як про банківський рахунок.

"Ви робите щоденні депозити та знімаєте кошти, вибираючи варіанти з високим вмістом поживних речовин у більшості випадків це зрештою погіршить ваше здоров’я. Здорова дієта складається з наших колективних виборів протягом тривалого часу. Таким чином, один єдиний вибір дієти не може погіршити ваше здоров’я, і аналогічно один вибір харчування не може покращити ваше здоров’я. Використання формулювань на кшталт здоровий проти нездорового не допоможе нам розуміти складність харчування та вибирати збалансований вибір у більшості випадків", - попереджає дієтолог.

За її словами, кожна людина сама вирішує, чи пити молоко. Потрібно враховувати, який має вплив на ваш організм цей продукт - чи викликає він якісь негативні симптоми або погіршує самопочуття.

Зокрема, Томасон закликає людей, які відчувають "значний розлад травлення" або симптоми алергічної реакції після вживання молока, якнайшвидше записатися на прийом до гастроентеролога або алерголога. В іншому випадку, якщо ви просто "питаєте, чи є у вас чутливість, я рекомендую поговорити з дієтологом, перш ніж вносити будь-які кардинальні зміни, щоб виключити зі свого раціону таку поживну їжу, як коров’яче молоко".

Вживання молока

Як писав УНІАН, експерти розповіли про роль молочних продуктів у зростанні кісток і загальному стані здоров'я. Вони згодні з тим, що молоко - набагато більш поживний напій за більшість інших. Але фахівці також стверджують, що молоко не так важливо для здоров'я у цілому, як вважає багато хто. The Washington Post зазначає, що виключення молочних продуктів зі здорового і різноманітного раціону навряд чи викличе якісь проблеми зі здоров'ям.

Також розповідалось, що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте молоко щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: