Джоел будує міні-будинки з газоблоку, який може зробити кожен / колаж УНІАН, скріншот

Архітектор, який будує маленькі будинки з рідини для миття посуду, розповів, чому це "ідеальний будівельний матеріал". Цеглу можна використовувати для будівництва будинків, а також інших споруд.

Джоел, засновник компанії Dome Gaia, будує крихітні купольні будинки по всьому світу з "газобетону" - суміші миючої рідини і цементу, пише The Sun. Два інгредієнти змішуються разом, утворюючи наповнену повітрям речовину, яка твердне у формі цегли.

Будівельник Джоел вважає, що це матеріал, придатний для початківців, і що це чудове місце для початку, якщо ви хочете побудувати крихітний будинок з невеликим бюджетом. Більше того, ці крихітні будинки можуть принести додатковий дохід, якщо ви здасте їх в оренду через AirBnB.

"Я думаю, що газобетон - це дійсно цікавий будівельний матеріал, оскільки інгредієнти, з яких він виготовлений, доступні скрізь на планеті. І газобетон добре працює практично в будь-якому кліматі. У всьому світі є газобетонні споруди, які красиві, привабливі та унікальні, але при цьому дуже, дуже ефективні з точки зору витрат", - сказав він.

В останні роки Джоел крім будівництва купольних будинків, також проводить семінари, навчаючи інших тому самому. І, звичайно, його улюблений матеріал для будівництва крихітних будинків - газобетон.

"На перший погляд газобетон виглядає так само, як бетон. Але коли ви берете його в руки, він дуже легкий", - сказав Джоел і додав, що цей матеріал настільки міцний, що здатний витримати землетруси.

Він також розповів найбільш зручний "рецепт" виготовлення газобетону для початківців.

"Ви берете контейнер для змішування, куди кладете один мішок портландцементу вагою 42 кг. Ви повинні змішати це з 22 літрами води. Ви просто використовуєте ручний міксер і перемішуєте суміш, поки вона не стане справді кремовою. Слідкуйте, щоб в ньому не було грудок", - сказав Джоел. Потім слід додати піну, наприклад - з засобу для миття посуду.

"Піна, яку ви додаєте, повинна мати щільність від 90 до 100 грамів на літр. Ви просто наповнюєте невелике відро піною і зважуєте її на чутливих цифрових вагах. Потім ви можете додати або відняти повітря з піни залежно від того, занадто важка вона чи легка", - каже Джоел.

Піна повинна мати щільність від 90 до 100 грамів на літр / скріншот відео

Джоел додав, що газобетон є "поблажливим" матеріалом, але потрібно точно визначити, скільки піни ви додаєте до кремового цементу. Після того, як вимірювання будуть точними, ви змішуєте піну з цементом. 

Останній крок - вилити газобетонну суміш у форму для цегли і залишити її застигати.

Інші новини

У старих будинках може таїтися безліч сюрпризів, іноді загадкових і цікавих, але деякі з них можуть викликати чималий жах. Як повідомляв УНІАН, раніше одному студенту довелося пережити "кошмар всього свого життя" після того, як він виявив таємну кімнату за стіною у своєму підвалі. Він вважає, що щось "вирвалося" з потайної кімнати.

Вас також можуть зацікавити новини: