Гастроентеролог назвав корисний інгредієнт, який радить додавати до кави / колаж УНІАН

Кава є улюбленим напоєм для багатьох людей, але всього лише один секретний інгредієнт може значно збільшити користь від цього напою.

Доктор медицини гастроентеролог Вілл Булсевич назвав порталу Well&Good один інгредієнт, який він любить і рекомендує усім додавати у свою каву. І це - кориця, яка є вдома у кожного.

Він стверджує, що кориця не тільки надає неповторного смаку напою, але може також поліпшити корисні для кишечника властивості вашої щоденної кави.

Відео дня

Чому корисно додавати корицю до кави?

1. У ній багато антиоксидантів

Кава є потужним джерелом антиоксидантів, бо в ній багато поліфенолів - рослинних сполук із потужними антиоксидантними властивостями, які допомагають боротися із запаленням і запобігають хронічним захворюванням та раку.

"Тож додавання дрібки кориці, ще одного поліфенолу, до цього насиченого антиоксидантами напою допоможе ще більше збільшити кількість антиоксидантів у вашій ранковій каві", - каже експерт.

2. Додає трохи клітковини у ваш напій

Доктор Булсевич каже, що чашка кави - це хороше джерело клітковини, що підтримує кишечник. За його словами, кава містить два типи клітковини: розчинну і пребіотичну.

Кориця також є джерелом клітковини. Так, навіть в одній чайній ложці кориці міститься понад грам клітковини.

3) Це послідовний спосіб підтримати здоров'я кишківника.

Хоча кава з корицею не повинна замінювати інші багаті на клітковину продукти у вашому раціоні, доктор Булсевич каже, що її регулярне вживання має свої переваги і є чудовим способом залишатися послідовним у вашій подорожі до здоров'я кишківника.

"Ви можете отримати більше користі для здоров'я кишечника від салату? Звичайно. Але кава - це те, що [більшість людей] вживають щодня, тож вона має ефект снігової кулі в нашому мікробіомі кишківника", - говорить він.

4. Дуже приємний смак

Пити чорну каву, можливо, не всім до смаку. Тому доктор Булсевич пропонує додавати корицю - це чудовий спосіб зробити і без того корисний для кишківника напій ще кращим для травлення.

Скільки кориці додавати в каву?

Доктор Булсевич каже, що це залежить від вас і ваших смакових уподобань. Він рекомендує почати з 1/8 чайної ложки меленої кориці і якщо вам сподобається, можете додати ще.

Інші корисні для кишківника способи пити каву

Доктор Булсевич також рекомендує поєднувати корицю з меленим імбиром і куркумою, щоб отримати потрійний ефект протизапальних і багатих антиоксидантами інгредієнтів.

Також, якщо ви не можете пити чорну каву, можете додати трохи соєвого молока - це допоможе знизити кислотність і пом'якшити смак.

Раніше вчені назвали несподіваний продукт, який не можна запивати кавою, оскільки кава перешкоджає засвоєнню його корисних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: