Цими рідкісними іменами називають одиниці дівчаток / фото ua.depositphotos.com

У пошуку оригінального імені для дитини батьки все частіше прислуховуються до трендів. Саме тому останніми роками стало там багато Олівій та Оліверів. Втім, є чимало рідкісних і не менш розкішних імен.

Консультантка з вибору імен Стефані Коффілд склала список десяти імен, які у 2022 році дали менше десяти немовлятам у США. 

Вона почала з імені Андріна, яке торік дали дев’ятьом дівчаткам. Це варіація імені "Ендрю". Другим у списку стало ім'я Беттіна, яке давали семи дівчатам, описуючи її як "фантастичну" похідну від імені Єлизавета. Наступне ім'я у списку "може змусити деяких із вас задуматися", оскільки дев’ятьох дівчаток назвали Коннор у 2022 році, попри побоювання, що це більш чоловічий варіант імені. Крім того, іменем Майєр назвали торік п'ятьох дівчаток. 

Відео дня

Стеф виділила одне особливо рідкісне ім'я - Ералін. Його торік дали лише п’яти дівчаткам. Дивно, але ім’я Лорін дали лише восьми дівчатам, а ім'я Еббі - шістьом.  

П'ятьох американок назвали іменем Опалін, а ще шістьох - Ванелопа. Сім дівчаток отримали ім’я Зейла. Експертка назвала його "африканським топонімом". 

Стародавні українські імена для дитини

Раніше ми писали про красиві стародавні українські імена, які можна підібрати дитині у 2023 році. 

Вони могли зустрічатися вам у літературі та історичних книгах про Україну. Серед цікавих варіантів для дівчаток: Акіліна, Анісія, Богдана, Євдокія, Зореслава.

Хлопчика можна назвати: Аскольд, Всеволод, Дем'ян, Данило, Євстахій. Повний список імен та про їхнє сакральне значення читай тут

Вас також можуть зацікавити новини: