Чим відрізняється рулька від гомілки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вже з настанням перших морозів українці починають готувати холодець - страву, яку традиційно подають до столу саме взимку. Купуючи продукти для нього, важливо правильно вибрати м'ясо - більшість господинь роблять блюдо зі свинячої рульки. УНІАН розібрався, чим між собою відрізняються рулька і гомілка, і чому не можна їх плутати.

Гомілка і рулька - різниця, про яку мало хто знає

Для того щоб зрозуміти, в чому різниця між рулькою і гомілкою, потрібно звернути свою увагу на будову тіла свині. В інтернеті можна знайти тонну інформації, яка вказує на відсутність відмінностей між цими двома частинами тіла, однак це помилковий шлях.

Рулька - це передня частина окосту вище коліна, а гомілка - задня частина ноги. Ця різниця існує, тільки якщо мова йде про свинину або баранину, але у великої рогатої худоби гомілкою називається і передня, і задня ділянка ноги.

Відео дня

Що краще - рулька і гомілка (відмінність в кулінарії)

Після того як ви розібралися, що таке рулька і гомілка, варто визначитися, як використовувати кожну з цих частин тіла для готування. Рулька - відмінний варіант, якщо хочеться копченого, вареного, приготованого на грилі або в барбекю м'яса. Також ця передня частина окосту прекрасно підходить для холодцю. З гомілки теж можна готувати супи і холодці, також ця частина стане чудовою начинкою для будь-яких рулетів.

Вас також можуть зацікавити новини: