Авраменко розкрив кумедне слово, від якого здригнеться бабуся / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Українську мову недарма називають однією з наймилозвучніших у світі: вона наповнена безліччю цікавих слів та фразеологізмів. Деякі з них змусять здригнутися навіть бабусю.

Йдеться про кумедні слова "пундики-мундики" та "фіглі-міглі", які влучно використати жартома, пояснив топ-вчитель України, автор підручників Олександр Авраменко в рамках свого уроку.

Саме "пундиками-мундиками" можна назвати смачну їжу, яку зневажає більшість літніх людей, хоча частка "пундик" - це суто про печиво.

"Пундик - це рід печива або пиріжків, також ним позначають будь-яку смачну їжу, ласощі, смаколики", - пояснив Авраменко.

Тлумачення слова він доповнив смішним поясненням із соціальних мереж. "Пундики-мундики - це усе, що не їжа, на думку старших. Печиво, чипси, цукерки, бутерброди й подібне", - вказав він.

Коли ж ми хочемо побешкетувати, вдаємося до "фіглі-міглі" - так називають хитрощі, витівки, штуки й досягнення, заявив мовознавець. Це ще одне крилате українське слівце.

Як називати час в українській мові - простий лайфхак

"Висловитися про час просто" - так може здаватися. Однак насправді казати щось на кшталт "без двадцяти чотири" - не вірно. Прийменник "без" прийшов в українську мову з Росії. Не всі про це здогадуються, але зараз, знаючи цей факт, чи варто продовжувати робити реверанси російській мові?

Доцент-мовознавець Авраменко пояснив, як правильно вказати час без згаданої звички з прийменником.

Вас також можуть зацікавити новини: