Важливо пам'ятати, що стосунки динамічні та багатогранні / фото ua.depositphotos.com

Американський психолог і доктор філософії Марк Треверс назвав три звички, які ведуть до успіху в стосунках, пише Forbes.

"Обговорюючи успіх у стосунках, ми часто чуємо про одні й ті самі ключові інгредієнти та концепції, які домінують у розмові. Спілкування вважається наріжним каменем будь-яких стосунків, при цьому підкреслюється необхідність відкритого діалогу та активного слухання. Секс часто обговорюється з погляду його частоти і якості, що розглядається як барометр здоров'я стосунків. Довіру розглядають як клей, який скріплює партнерів, приводячи до відчуття безпеки і стабільності", - зазначив експерт.

За його словами, ці елементи, безсумнівно, важливі, але про них так часто згадують, що іноді вони можуть затьмарити більш тонкі, але не менш важливі звички, які сприяють процвітанню стосунків.

Відео дня

"Зосередження уваги виключно на звичайних макроелементах може призвести до неповної картини того, що робить стосунки по-справжньому успішними. Важливо пам'ятати, що стосунки динамічні та багатогранні й вимагають більшого, ніж просто ці фундаментальні елементи", - пояснив Треверс.

Він додав, що повсякденні нюанси і, здавалося б, незначні дії можуть мати глибокий вплив на задоволеність стосунками.

Ось три таких практики, які заслуговують на більшу увагу:

Додавання почуття грайливості. Грайливість у стосунках може здатися легковажною, але вона відіграє вирішальну роль у підтримці радісного і стійкого партнерства. Згідно з дослідженням, грайливість сприяє задоволеності стосунками, зменшує конфлікти, пом'якшує монотонність та зміцнює довіру, маючи на увазі, що грайливість побічно підтримує довговічність, щастя і стабільність стосунків.

Дотримання ритуалів і традицій. Одне з досліджень підкреслює важливу роль ритуалів, таких як святкові урочистості та спільні заходи. Практика участі в ритуалах допомагає парам більше дізнатися одне про одного і слугує інструментом діагностики майбутніх стосунків.

Практикуйте вдячність у команді. Згідно з дослідженням, подяка позитивно впливає на стосунки, призводячи до посилення почуття зв'язку та задоволення. Спільне висловлення подяки допомагає зберігати позитивний настрій і підсилює цінність, яку кожен партнер привносить у стосунки.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому деякі люди сильно стурбовані тим, щоб бути хорошими.

Вас також можуть зацікавити новини: