Усього проводять 35 обшуків/ Фото: ДБР

За місцями розташування територіального органу та центрального апарату Держлісагентства, а також в лісництвах Житомирської області проводяться 35 санкціонованих обшуків.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі центрального апарату ДБР повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП «Олевське лісове господарство» - службові особи підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах, вчиненій групою осіб.

Відео дня

Встановлено, що працівники лісгоспу у змові з службовими особами спеціалізованого лісозахисного підприємства та територіального органу Держлісагентства під час відведення насаджень у санітарні рубки вносили недостовірні відомості до документів.

«На лісових ділянках, які відводились в рубку, був значно більший запас деревини в порівнянні з офіційно заявленим в матеріалах. Її в подальшому було незаконно зрубано та реалізовано за готівку суб’єктам господарювання, в тому числі експортерам пиломатеріалів», - йдеться у повідомленні.

Обшуки проводять Офіс генпрокурора та ДБР / Фото: ДБР

При цьому зазначається, що внаслідок незаконних порубок деревини, за попередніми підрахунками, державі завдано збитків на суму понад 6 млн грн.

«Зараз слідчі ДБР спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора проводять 35 санкціонованих обшуків за місцями розташування лісгоспу, його лісництв, спеціалізованого лісозахисного підприємства, територіального органу та центрального апарату Держлісагентства, а також у місцях проживання та інших об’єктах нерухомості посадових осіб державної лісової охорони», - наголосили в ДБР.

Також повідомляється, що обшуки проводяться за місцями проживання підприємців-лісозаготівельників та здійснення лісопереробки, у ході яких вже задокументовано причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

За даними ДБР, під час обшуку території однієї з лісопереробок виявлено 600 куб. м. ліквідної деревини породи «сосна» без документів про її законне походження на момент проведення слідчої дії.

Задокументовано причетність фігурантів справи / Фото: ДБР

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс генпрокурора, оперативний супровід - Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, додали в ДБР.