Шведська кліматична активістка Грета Тунберг виступила на Bristol Youth Strike 4 Climate (Британія), зібравши навколо себе понад 25 тисяч людей.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте такожВ Антарктиді знайшли новий острів завбільшки з Віндзорський замок

«Нас зрадили люди у владі, і вони підвели нас, але ми не відступимо», – заявила дівчина.

Під час її виступу тисячі людей скандували: «Грета! Грета!».

«… Це надзвичайна ситуація. Люди вже страждають і помирають через наслідки кліматичних й екологічних надзвичайних ситуацій, і це буде тільки погіршуватися. Однак цю проблему повністю ігнорують політики, ЗМІ й ті, хто має владу», – сказала Грета.

Тунберг додала, що політики «нічого не роблять, щоб зупинити цю кризу, попри гарні слова й обіцянки». При цьому світові лідери поводяться, як діти, «тому відповідальність падає на нас».

«Ось просто гляньте на Бристоль. Минулого тижня плани з розширення аеропорту були скасовані завдяки, зокрема, активістам. І звісно цього недостатньо, але це показує, що активізм працює і це має значення», – наголосила Грета.

Як повідомляв УНІАН, вчені міжнародної мережі SecNet констатували, що найдраматичніші зміни клімату та екосистем за останні півстоліття відбулися в Євразійській Арктиці та Сибіру. Це загрожує людству серйозними потрясіннями, аж до масового голоду.