Наразі тривають невідкладні слідчі дії / фото УНІАН

У Чернігові сьогодні, 9 серпня, посадовця лісогосподарської галузі затримали на хабарі у сумі 50 тис. грн

Про це УНІАН повідомили у прес-групі управління СБУ в Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, заступника директора одного з комунальних підприємств лісогосподарської галузі, що систематично вимагав від приватних підприємців хабарі за виділення лісових ділянок для вирубки дерев, затримали сьогодні у Чернігові співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою.

Відео дня

Читайте такожУкраїнців закликали долучитись до відновлення лісів

Оперативники спецслужби затримали підозрюваного під час отримання через посередника частини хабара у розмірі 50 тис. гривень. Загальний розмір грошової винагороди, яку вимагав посадовець від підприємця, складав 132 тис. гривень. Ця сума мала посприяти у виділенні в розробку ділянки лісу для вирубки деревини та подальшого використання її у комерційних цілях.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара), що карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу.