Франциско Луфінья / фото instagram.com/franciscolufinha

Португальський кайтсерфер Франциско Луфінья здійснив незвичайну подорож на човні, використовуючи тільки відновлювальну енергію.

Деталі поїздки спортсмен висвітлював у своєму Instagram

Читайте такожУ Канаді пара переправила через затоку свій 100-річний будинок (фото)Луфінья мав на меті перетнути Атлантику і для цього він обрав незвичайний човен, який працює виключно на відновлюваних джерелах енергії.

Розпочалася його подорож в Ліссабоні 3 листопада, а завершилася на карибському острові Мартініка 20 грудня. Літаком ця подорож займає близько 14 годин. 

Маршрут Луфіньї / фото instagram.com/franciscolufinha/

Човен рухався лише за допомогою повітряних зміїв. Електричну енергію португалець отримував із сонячних батарей, а питну воду - опріснюючи океанську. 

Метою цієї Атлантичної місії, підтриманої португальською електроенергетичною компанією, було, зокрема, довести, що сила вітру, води та сонця є невичерпною.

У 2013 році Луфінья встановив світовий рекорд, здійснивши найдовшу безперервну подорож на кайтсерфі - 199 морський миль. 

Тепер він очікує, що Книга рекордів Гіннеса підтвердить, що він найшвидше в історії самотужки перетин Атлантичний океан на повітряному змії.

Вас також можуть зацікавити новини: