Овець, що голодують у Чорноморському порту, нагодують та випустять на прогулянку / Скріншот - ТСН

В порту Чорноморська облаштують спеціальний майданчик для овечої отари, що вже понад два тижні стоїть у зачиненій фурі через бюрократичні проблеми з митницею.

Як повідомляє ТСН, за рішенням спеціальної комісії 26 жовтня тварин мають випустити на свіже повітря і погодувати.

Читайте такожВ Одеській області через другий випадок сибірки оголошено карантин

Чиновники тим часом направили запит до Туреччини, звідки й прибула фура. Якщо підтвердиться, що вівці не покидали митної зони, їх повернуть українській власниці. За словами жінки, вона два тижні вмовляла чиновників урятувати тварин, їй натомість пропонували їх тихцем знищити.

Раніше повідомлялось, що у Чорноморському портовому терміналі вже понад два тижні стоїть закрита вантажівка з 300 вівцями. Частина тварин вже померли від спраги, голоду та отруєння трупними газами. Зоозахисники нарахували близько двох десятків овець, що залишилися живими. 

Фуру з вівцями було відправлено поромом до Туреччини 6 жовтня, але одержувач за вантажем не з'явився. Тому, без проходження митного контролю, фуру з вівцями було відправлено назад в Україну, і в порт «Чорноморськ» вона прибула 12 жовтня.

В Україні повернення тварин до власника заборонили ветеринари, заявивши, що вівці можуть бути потенційно небезпечними. Власниця тварин через "бюрократичну тяганину" не може ані забрати, ані утилізувати тварин, як радять ветеринари.